Jullov

Publicerat i: Mobbning - Nej Tack


Jag har precis skickat i väg två tomtenissar till sin sista dag i skolan innan de har ett långt och härligt och ett väldigt välbehövligt jullov, trots att det ser ut som att vi får en grön jul. 

Detta med jullov, sommarlov och andra lov kan vara väldigt jobbigt för många, då det innebär en enorm ensamhet. Inga kompisar som ringer, föräldrar som jobbar, ingen som skickar julkort till dig trots att du har skickat till många. Ja det är en tuff tid för många på olika sätt. 

Men jag har en son som tänker tvärtom. Han är van vid ensamheten även om han tycker det är jobbigt när inga frågor honom om de ska hänga, men han längtar till att slippa och gå till skiten som han själv beskriver skolan. Att slippa att bli jämförd med de andra som är duktiga. Att nästan aldrig få beröm för det han gör utan istället bara få höra när han har gjort något mindre bra. Att inte få beröm när det har gått bra på proven som han har suttit och slitit med. 

Nej, min son tycker det ska bli så skönt med denna ledighet och mår istället dåligt när skolan börjar närmar sig igen. 

När pojkarna kommer hem ska vi ha pannkaksfest och sedan mys hela dagen då barnen får bestämma. 

En extra tanke ang julkort... Man kan inte tänka på alla och skickar till alla men det finns de som aldrig få julkort....och  aldrig har fått trots att man själv har skickat. 

Ha en bra dag och stressa inte ihjäl er... Det blir jul ändå 😃

Kram 
Lisa 
#1 - - Lisa:

Ett litet meddelande för att belysa mobbning och stötta de utsatta:

Våren 2011 sade en 61-årig kvinna upp sig från sitt jobb på Prevent i Stockholm där hon hade arbetet i hela sitt liv för att Jessica Nilsson Frisk, en tjej född 1981 som ändå bara arbetat där i några år, tillsammans med sina kollegor hade hjälpt en utomstående, dömd kriminell narkoman att förtala och mobba kvinnans jämnårige son där på en oerhörd nivå bakom ryggen på henne under flera års tid. Bägge hade varit jättesnälla mot henne själva. Sonen hade precis önskat henne en god jul när allt uppdagades. När detta framkom, ljög Jessica även och påstod sig ha blivit hotad av sonen. Den nya VD:n sen endast två år- Maria Schönefeld - och även Jessicas egen chef Mats Quist, hjälpte gruppen sprida förtalet ytterligare när det hela slutligen framkom. De ljög sen ända till slutet när facket kom in för att hjälpa kvinnan. VD:n försökte t.o.m. lägga hela skulden på sonen för att ingen skulle få veta sanningen om mobbningen.

Den äldre kvinnan mådde så fruktansvärt av detta att hon först blev sjukskriven och sen sade upp sig. Hon hade då arbetat där i 41 års tid - ända sen hon var 19 år gammal, varit anställd längst av alla och hade bara fyra år kvar tills pensionen. Sonen var lätt förståndshandikappad, hade blivit mobbad hela sitt liv och mådde redan väldigt dåligt, det visste alla. Moderns jobb var det enda ställe där han inte hade upplevt att folk varit elaka mot honom och alltid hade känt sig trygg. Han hade hälsat på henne där ända sen han var liten.

Jessica själv stod helt utanför hela tiden. Var inte ens med på ett möte. Hon bad inte ens om ursäkt när kvinnan berättade hur fruktansvärt hon hade mått av hennes förtal och att det var det absolut värsta hon varit med om i hela sitt liv.

Den då 50-årige narkomanen, som tidigare arbetat där som vaktmästare och som andra anställda visste brukade droger även på arbetstid, vägrade den nya VD:n att veta något om med motiveringen att hon varken hade träffat honom eller ens visste vem han var. Han fortsatte därför besöka jobbet drogpåverkad även långt efter att kvinnan sagt upp sig och var lika välkommen fortfarande. Han är dömd och finns med i Lexbase.se. Mats pratade t.o.m. med honom under hans besök i dessa tillstånd. Prevent jobbar just för att skapa en bättre arbetsmiljö, få ned olycksfall och motverka mobbning. Nu drivs det av en ledning som hjälper utomstående kriminella narkomaner att förtala de anställdas barn.

Alla Ni som tar avstånd från mobbning och maktmissbruk mot de redan svaga och utsatta: sprid detta vidare! Arbetet heter Prevent och ligger på Ringvägen 100 i Stockholm. (www.prevent.se)

#2 - - CLAES-GÖRAN OLOFSSON:

hejsan, vilken fin sida du har.. jag har gjort en film som handlar om mobbning, denna filmen kan du använda hur du vill.. här är en länk på Youtube till min film.
https://www.youtube.com/watch?v=9Ks532bC-24

#3 - - wiveca :

Hej!!

Du har en helt fantastik sida, jättebra inlägg!
Kram!