Hej alla fina!
 
Än en gång är det mycket som händer runt omkring mig. 
Framförallt tar skolan mycket tid med mängder av examinationer och förberedelse inför C uppsatsen. Sedan mcket med företaget, för äntligen har jag blivit regristrerad som egen företagare vilket är super kul, men samtidigt lite nervöst. Mycket att hålla reda på och mycket att göra. 
 
Sedan är det mina konserter som är i full gång att öva till. Jag/vi hade första övningen förra tisdagen då jag presenterade mig och mitt arbete och sedan kände vi på några av låtarna vilket var så roligt. Jag hade en sådan kväll då jag inte kunde se texten (pga min synskada) så jag satt bara och njöt. Tänk att alla som var där var där för min skull, WOW! I morgon är det dags igen för nästa övning, oj vad jag längtar.
 
Jag som ska själv sjunga två låtar är också riktigt skrämmande, kommer jag att klara av det? Orkar jag? Självklart kommer jag att göra det, men det kräver ett enormt stöd och mycket förberedelse. Men jag SKA göra det!
 
Konserterna kommer at filmas och läggas upp på youtube så att alla kan få ta del av dem, vilket jag också tycker är så roligt och som jag är så tacksam för att Mårten Skagert ställer upp och hjälper mig med.
 
Då jag är otroligt dålig på att blogga så hoppas jag att ni följer mig på Facebook och Instagram där ni får följa mitt arbete mer. 
 
Ha en bra dag
Kram Lisa
 
#1 - - En Vän:

Ett litet meddelande för att belysa mobbning och stötta de utsatta:
År 2011 sade en 60-årig kvinna upp sig från sitt jobb på Prevent i Stockholm där hon hade arbetat i hela sitt liv för att Jessica Nilsson Frisk, en tjej i 30-årsåldern som bara arbetat där några år, tillsammans med sina kollegor hade hjälpt en utomstående, dömd kriminell narkoman att under flera års tid förtala och mobba kvinnans jämnårige son på en oerhörd nivå bakom ryggen på henne. När detta framkom ljög Jessica även och påstod sig ha blivit hotad av sonen. Den nya VD:n - Maria Schönefeld - och även Jessicas egen chef Mats Quist, tog hennes parti fullt ut. De ljög ända till slutet när facket kom in för att hjälpa kvinnan. VD:n försökte till och med lägga hela skulden på sonen för att ingen skulle få veta sanningen om mobbningen.
Den äldre kvinnan klarade därefter inte av att arbeta kvar där längre. Hon hade då arbetat där i över 40 år och varit anställd längst av alla och hade bara några år kvar till pensionen. Sonen var lätt utvecklingsstörd och hade blivit mobbad hela sitt liv och mådde redan väldigt dåligt, det visste alla. Mammans jobb var det enda ställe där han inte hade upplevt att folk varit elaka mot honom och alltid hade känt sig trygg.
Jessica själv stod helt utanför hela tiden och behövde inte ens vara med på ett möte. Hon bad inte ens om ursäkt när kvinnan berättade hur fruktansvärt hon hade mått och att det var det absolut värsta hon varit med om i hela sitt liv.
Den då 50-årige narkomanen, som tidigare jobbat där som vaktmästare, brukade droger även på arbetstid och som den nya VD:n varken hade träffat eller ens visste vem han var, fortsatte att besöka jobbet drogpåverkad även långt efter att kvinnan sagt upp sig. Han var lika välkommen fortfarande. Prevent jobbar just för att skapa en bättre arbetsmiljö, få ned olycksfall och motverka mobbning. Nu drivs det av en ledning som hjälper utomstående kriminella narkomaner att förtala de anställdas barn.
Alla ni som tar avstånd från mobbning och elaka människor som gör ont mot andra och vill stötta de utsatta: sprid detta vidare. Hon heter Jessica Nilsson Frisk och man kan bland annat få upp bilder på henne på Finest om man googlar hennes namn. Narkomanen är dömd och finns med i Lexbase.se. Arbetet heter PREVENT och ligger på Ringvägen 100 i Stockholm. (www.prevent.se).
Tack för ordet!