Jullov

Publicerat i: Mobbning - Nej Tack


Jag har precis skickat i väg två tomtenissar till sin sista dag i skolan innan de har ett långt och härligt och ett väldigt välbehövligt jullov, trots att det ser ut som att vi får en grön jul. 

Detta med jullov, sommarlov och andra lov kan vara väldigt jobbigt för många, då det innebär en enorm ensamhet. Inga kompisar som ringer, föräldrar som jobbar, ingen som skickar julkort till dig trots att du har skickat till många. Ja det är en tuff tid för många på olika sätt. 

Men jag har en son som tänker tvärtom. Han är van vid ensamheten även om han tycker det är jobbigt när inga frågor honom om de ska hänga, men han längtar till att slippa och gå till skiten som han själv beskriver skolan. Att slippa att bli jämförd med de andra som är duktiga. Att nästan aldrig få beröm för det han gör utan istället bara få höra när han har gjort något mindre bra. Att inte få beröm när det har gått bra på proven som han har suttit och slitit med. 

Nej, min son tycker det ska bli så skönt med denna ledighet och mår istället dåligt när skolan börjar närmar sig igen. 

När pojkarna kommer hem ska vi ha pannkaksfest och sedan mys hela dagen då barnen får bestämma. 

En extra tanke ang julkort... Man kan inte tänka på alla och skickar till alla men det finns de som aldrig få julkort....och  aldrig har fått trots att man själv har skickat. 

Ha en bra dag och stressa inte ihjäl er... Det blir jul ändå 😃

Kram 
Lisa 
Visa fler inlägg