I dag hade jag två föreläsningar för specialist undersköterskorna för iva op och anestesi och för medicinska studerande på Region Kronoberg. 

Föreläsningen handlade om psykisk ohälsa och arbetsliv. Går det att ha en bra arbetsmiljö trots Psykisk ohälsa? Varför är det viktigt att vi prata psykisk ohälsa både privat och på vår arbetsplats? 

Första timmen pratade jag och berättade jag om min erfarenhet kring psykisk ohälsa och varför jag har startat företaget Mobbning - nej tack! Utan att berätta vilken psykisk ohälsa jag lider av fick de gissa genom att jag beskrev den och i vilka situationer den är värst. 

Ångest - det är min psykiska ohälsa. 

Efter pausen fick de en av dessa 

Som de fick fundera på vad deras ord betyder sedan skulle de få beskriva ordet utan att avslöja vad det stod. 
Svårt men nyttig och en bra övning som visar på hur svårt det är att säga positiva saker om sig själv och svårt vi har det att berömma oss själva. 

Efter pausen fick de hjälpa till att skriva "vad är psykisk ohälsa för sig?" Och dessa ord kom de fram till


Specialist uskMedicinsk sekreterare 

Efter en givande diskussion där budskapet var att psykisk ohälsa kan vara olika för olika personer. För mig är psykisk ohälsa så här och psykisk ohälsa är den så. Inget fel, istället mycket bra. 

Efter detta fortsatte vi samma sak men "vad är arbetsmiljö för dig" och detta kom de fram till Specialist uskMedicinsk sekreterare. 

Vad jag ville ha ut av detta är om vi blir bättre att prata om den psykiska ohälsan så kan vi samtidigt få en bättre arbetsmiljö oavsett om arbetsmiljön är hemma, i skolan eller på arbetet. 

Alltefter som vi pratade om kunde vi börja stryka de negativa sakerna de hade skrivit om arbetsmiljö eller se att man iaf kan förminska det negativa. 

Eller? 

Jag fick oerhört mycket fin respons kring dessa föreläsningarna och är så glad att jag fick komma. Tack snälla för denna dagen. 

Kram 
Visa fler inlägg