Dagens samhälle där var och varannan unge går runt med en mobil är vardag. Att se barn som inte ens har åldern inne vara inne på olika sociala medier är inget konstigt det heller. Det är vardag!

Men något som absolut inte ska vara någon vardag är att dessa barn och ungar ska utsättas för näthat på nätet eller mobilen.
När jag själv föreläser om näthat brukar jag oftast fråga om hur många det är som har barn som egentligen är för unga men ändå ha Instagram, Facebook, ask.fm osv räcker de flesta upp handen. Men när jag fråga hur många av de som räckte upp handen läser användarvillkoren? Då är det ingen aom räcker upp handen. Är det så att vi vuxna inte tänker på att vår barn är ute i en värld där allt är möjligt? I en värld där ett inlagt kort försvinner ut i cyber rymden och stanna kvar där trots att man sedan tar bort kortet? Är det så?
Pratar vi med våra barn om hur man ska vara på nätet? Hur man skriver till varandra? Hur mycket pratas det om näthat i skolorna?

På instagram @krampodden har jag lagt upp den andra gästen som kommer att gästa oss under ett avsnitt i vår KRAMpodd och det är Lajks som finns både på instagram, Facebook och deras egen hemsida.


Välkomna in till vårt konto och läs mer om vår podd och våra gäster.

Kram Lisa